Over Click

Click Vrijwilligers is een nieuw initiatief met als basis het waarderen van vrijwilligers en het bieden van hulp.

Betaald werk voor Click Vrijwilligers: in heel veel situaties worden vrijwilligers ingezet zonder hiervoor betaald te worden. Dit geeft op termijn frustraties en maakt ook dat de motivatie om je best te doen wordt verminderd. En dat terwijl er gewoon een vrijwilligersvergoeding kan worden betaald.

Het is onbegrijpelijk waarom dit nog steeds wordt toegestaan. Daarom is er nu de CLICK Vrijwilliger, de vrijwilliger die wel betaald wordt.      Die vergoeding is niet hoog, maar kan op maandbasis toch ruim € 100,00 extra betekenen voor een vrijwilliger. En die vergoeding is bovendien onbelast! Dit is extra geld naast bijvoorbeeld een uitkering. Of extra geld om maandelijks rond te komen.

Maar vooral ook extra geld dat verdiend wordt met werk wat je als vrijwilliger het liefste doet! Of waar je zelf veel plezier in hebt. Want je kunt zelf aangeven waar jij vrolijk van wordt! En dat betekent meestal ook dat jij de juiste persoon bent om een ander te helpen.

Maar ook voor diegene die op zoek is naar een CLICK Vrijwilliger is het een prachtige kans om extra hulp te krijgen. Om iemand te hebben die op vaste tijden even langs komt. Die je kan helpen met de dingen die voor jou moeilijk of lastig zijn. Of gewoon om een maatje te hebben waarmee je samen aan de slag kunt. Of die je helpt bij het invullen van formulieren. Of je helpt bij het spreken van de Nederlandse taal. Of uitleg geeft over teksten die voor jou onbegrijpelijk zijn. Of je helpt met de zorg voor jouw kinderen of jouw ouder(s).

Via de website van Click2Click proberen wij een CLICK te maken tussen beide partijen tegen een kleine vergoeding. We hebben enkel een bemiddelende rol. En proberen met verschillende extra’s en de juiste “click” een ieder op een prettiger manier te helpen.

Je kunt als opdrachtgever ook zelf CLICK Vrijwilliger zijn. Want deze formule werkt naar beide kanten!

Ons opstartgebied is allereerst de gemeente Emmen. We zijn op 1 januari 2018 van start gegaan en zijn sinds februari 2018 als website bereikbaar. Meld je nu aan! 

Op dit moment zijn wij bezig met het juist in beeld brengen van de wet op de privacy en bepalingen. Dit maakt dat wij op dit moment iets minder actief zijn.